BIM zonwering

BIM voor zonwering? lastig? Dat hoeft niet. Ik werk al enkele jaren met fabrikanten die ook gebruik maken van BIM modellering. Op zoek naar zonweringsproducten voor volledige BIM planning? Neem gerust contact op ik help u graag verder.

Bouw Informatie Management, kortweg BIM, staat voor digitaal samenwerken in de gebouwde omgeving. BIM gaat over het integraal beheer en (her)gebruik van digitale bouwwerkinformatie tijdens de hele levenscyclus van een bouwwerk. Gegevens worden zoveel mogelijk éénmalig ingevoerd en meervoudig gebruikt. Via open standaarden wisselen opdrachtgever, architect, adviseurs, aannemer en installateur onderling informatie uit. Iedere betrokken partij gebruikt daarbij zijn eigen software. 


Ontwikkeling van het begrip BIM 

De afkorting BIM wordt niet door iedereen precies hetzelfde uitgelegd. De onderliggende technologie ontwikkelt zich snel. Daardoor heeft BIM geleidelijk een andere lading gekregen:   

  1. BIM ontstond als “Bouwwerk Informatie Model”: een digitale representatie van hoe een bouwwerk is ontworpen, wordt gerealiseerd en/of daadwerkelijk werd gebouwd. BIM bouwde voort op CAD, waardoor de nadruk in het begin sterk op de geometrie van het model lag.
  2. In de tweede betekenis, “Bouwwerk Informatie Modeling”, ligt de nadruk meer op het proces van samenwerken aan een digitaal bouwwerkmodel. Gerelateerde begrippen zijn integraal ontwerpen, concurrent engineering, lean planning en het delen van digitale informatie. 
  3. Bij de derde betekenis, “Bouwwerk Informatie Management”, staat de informatie zelf centraal: het beheer en (her)gebruik van digitale bouwwerkinformatie in de hele levenscyclus van het bouwwerk. Deze brede interpretatie heeft de voorkeur van het BIM Loket. 

WAREMA BIM MODELLEN

BIM Modellen

Op dit moment biedt WAREMA native Revit- en Archicad-modellen aan. Deze kunt u hier aanvragen. Daarnaast is het mogelijk om een plugin voor Revit en ArchiCAD bij BIM-Systems te installeren. Zit uw gewenste product er niet bij? Neem contact met ons op en we proberen een individuele oplossing voor u te vinden.

BIM buitenjaloezie
Basis-buitenjaloezie

Aanvraag Revit

Aanvraag ArchiCAD

BIM zonnescherm
Voorbouw-screen

Aanvraag Revit

Aanvraag ArchiCAD