Markies met reclame

Een goed voorbeeld van de functie van een markies, kan gevonden worden in Rotterdam. Barbier Joost Mulleman heeft enkele jaren geleden een prachtige barbershop geopend op de Jonker Fransstraat in Rotterdam. Joost is geen onbekende in de wereld van barbiers en ging ook bij de aanschaf van zijn buitenzonwering niet over 1 nacht ijs.

De zon staat heel de dag op de gevel en we wilde graag opvallen aan de buitenzijde, het grote voordeel is dat de zon ook niet door de zijkanten schijnt.


Soorten markiezen:

Er zijn diverse soorten markiezen met verschillende functies. De basis markiezen, worden eigenlijk het meest gebruikt voor gewone ramen. De markies heeft een uitval van gemiddeld 80 tot 140 cm, is voorzien van een overkapping en zijschotten. Een petmodel markies heeft een speciale vorm, waardoor deze meer geschikt is voor winkels. Een klapmodel markies heeft een diepere overstek, uitval, waardoor deze vaker op terrassen, in de horeca wordt gebruikt.